Apple bevestigt twee iPhone-geruchten

© BELGA

Apple heeft een uitnodiging verstuurd voor een ‘event’ op 9 september. Doorgaans onthult het technologieconcern op dergelijke gelegenheden nieuwe versies van zijn iPhone dan wel andere producten.

De donderdag aan journalisten en analisten verstuurde uitnodiging impliceert dat de digitale assistent ‘Siri’ een grotere rol krijgt. “Hey Siri, give us a hint”, stond er op. Apple heeft al eens aangegeven dat Siri belangrijker zal worden in nieuwe besturingssystemen voor de iPhone en iPad.

Vorig jaar kwam het bedrijf, ook op 9 september, met de iPhones 6 en 6 Plus, zijn eerste smartwatch en een eigen betaaldienst. Dit jaar gaat het naar verwachting onder meer om de iPhones 6s en 6s Plus.

De datum van 9 september zong al enige tijd rond nadat partners van Apple de datum hadden gelekt. De nieuwe smartphones zijn vanaf 18 september te krijgen in een beperkt aantal landen. Ook de locatie was door verschillende media door goed speurwerk al ontdekt. In plaats van het Yerba Buena Center in San Francisco organiseert Apple het evenement dit jaar in het veel grotere Bill Graham Civic Auditorium.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content