Apple blijft doof voor Proximus

© Belga

Na Mobistar heeft ook Base een overeenkomst heeft met Apple. Maar de iPhonemaker heeft voorlopig geen oren naar de grootste operator.

Na Mobistar heeft ook Base een overeenkomst heeft met Apple. Maar de iPhonemaker heeft voorlopig geen oren naar de grootste operator.

Apple blokkeert de toegang tot 4G-netwerken van operatoren waarmee het geen partnerovereenkomst heeft. Mobistar heeft zo’n overeenkomst, Base heeft er vanaf 2 mei eentje dankzij moederbedrijf KPN. Die overeenkomst zorgt er ook voor dat MVNO’s als Telenet (via Mobistar) of Mobile Vikings (via Base) 4G op de iPhone kunnen aanbieden.

Daarmee blijft enkel nog Proximus over, maar het ziet er niet naar uit dat hier op korte termijn vooruitgang wordt geboekt. “Tot nu toe hebben we nog geen reactie gekregen op al onze brieven en uitnodigingen.” klinkt het bij Proximus.

De grootste telecomoperator is altijd vragende partij geweest om 4G aan te bieden op het toestel, maar zei enkele maanden geleden nog dat Apple de technologie zelf tegenhoudt op zijn toestellen, behalve voor operatoren waarmee het een partnerschap aangaat.

Dat partnerschap houdt in dat de operator toestellen van Apple mag aanbieden, maar betekent ook dat de operator moet betalen aan Apple, waar Belgacom geen zin in heeft. Voor andere toestellen zoals smartphones van HTC, Huawei of Samsung is zo’n overeenkomst trouwens niet nodig. Zelfs voor de iPad met simkaart blijkt het geen probleem om het 4G-netwerk van Proximus te gebruiken. Maar de iPhone blijft momenteel een vreemde uitzondering.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content