‘Apple boekt reuze-locatie voor introductie nieuwe iPhone’

© Reuters

Apple heeft een enorme locatie geboekt voor de introductie van de opvolger van de iPhone 6, valt te concluderen uit verschillende lekken.

Apple pakt groots uit voor de bijeenkomst waarbij de opvolger van de iPhone 6 en 6 Plus voor het eerst worden getoond. Daarbij wijkt het bedrijf af van de jarenlange traditie het Yerba Buena Center in San Francisco af te huren. In plaats daarvan tuigt Apple het Bill Graham Civic Auditorium op, beweren bronnen van BGR enHoodline.

De nieuwe locatie zou duiden op een groots evenement. De zaal kan maar liefst 7000 mensen bevatten, terwijl in het Yerba Buena Center maar 1470 plaatsen heeft. Het is niet de eerste keer dat Apple dit centrum gebruikt. In 1977 toonden Steve Jobs en Steve Wozniak er voor het eerst hun Apple II computer.

Het gaat allemaal om speculatie want Apple heeft nog geen enkele uitnodiging verstuurd. Toch wijzen een drietal argumenten naar deze conclusie. Uit eerdere lekken hebben al zeer waarschijnlijk gemaakt dat Apple het evenement houdt op 9 september. Het Bill Graham Civic Auditorium is volgens de eigenaar voor de periode 4 tot 10 september gehuurd door een klant die geheimhouding heeft geëist. De klant wil een besloten evenement houden dat ook staat omschreven als een ’trade show’. Volgens de eigenaar is zo’n periode hoogst ongebruikelijk voor een normale trade show, want Labour Day, een traditionele vrije dag in de VS valt in deze periode. Bij de locatie zijn inmiddels al extra beveiligingsagenten en politie actief maar die willen verder geen details geven.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content