Apple-ceo vindt Microsoft Surface ‘verwarrend’

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

‘A fairly compromised, confusing product’, dat vindt Apple-ceo Tim Cook van Microsofts iPad-concurrent Surface. Hij stelde dat tijdens de bespreking van Apple’s resultaten.

‘A fairly compromised, confusing product’, dat vindt Apple-ceo Tim Cook van Microsofts iPad-concurrent Surface. Hij stelde dat tijdens de bespreking van Apple’s resultaten.

Volgens Tim Cook zal de Apple iPad weinig concurrentie ondervinden van de Microsoft Surface. “Ik neem aan dat je een auto kunt ontwerpen die kan vliegen en drijven, maar ik denk niet dat die dan al deze dingen erg goed doet”, was zijn stelling. Hij vindt de Surface – die als tablet, maar ook als laptop kan gebruikt worden – daarom “een nogal compromiszoekend, verwarrend product”, al gaf hij wel toe nog niet gespeeld te hebben met het toestel.

Zijn uitspraak doet in elk geval denken aan een eerdere stelling dit jaar, toen hij gevraagd werd naar de vele ‘convertibles’ en hybride toestellen die opdoken: “Je kan een broodrooster en een koelkast doen samenvloeien, maar die dingen zullen waarschijnlijk niet aangenaam zijn voor de gebruiker.” Een typische Apple-stelling, waar in de eerste plaats de gebruikerservaring voorop wordt geplaatst, waardoor soms bepaalde functionaliteiten moeten sneuvelen. Cook suggereert zo dat veel fabrikanten – waaronder Microsoft – nalaten om die harde keuzes te maken.

Een logische repliek is dat Apple nu toch ook een kleinere iPad heeft gelanceerd, terwijl het jaren (bij monde van wijlen Steve Jobs) heeft beweerd dat het dat niet zou doen. Tim Cook pareert die kritiek: “Laat ik duidelijk zijn: wij zouden niet één van de 7 inch-tablets maken. Wij denken niet dat het goede producten zijn en zullen er nooit één maken. (…) Een reden is het formaat. Het verschil tussen 7,9 inch en 7 inch is 35 procent. Als je kijkt naar het bruikbare gebied, is het zelfs verschil veel groter dan dat: dat ligt tussen de 50 en 67 procent.” Volgens hem speelt de iPad Mini dan ook in “a whole different league” dan de 7-inch tablets.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content