Apple denkt aan echte buigbare iPhone

© Reuters

Apple kreeg gisteren een patent toegewezen dat voorziet in een smartphone met een flexibele behuizing en beeldscherm.

De ideeën voor zo’n buigbare smartphone leefden bij Apple al lang voor de onvoorziene buiging in de iPhone 6 Plus optrad. Het patent werd al in september 2011 aangevraagd, meldt AppleInsider, die het patent op het spoor kwam.

In het patent komen verschillende aspecten van het buigbare gadget aan de orde. Zo worden buigbare displays, chassis, elektronische componenten, accu en speakers beschreven. Ook beschrijft Apple in de patentaanvraag het gebruik van nieuwe componenten zoals fibercomposieten en plastic kunststoffen. Apple gebruikt nu voornamelijk metaal en glas voor de behuizingen.

Als een van de belangrijke functies van de flexibele behuizing spreekt Apple over “het beter bestand zijn tegen schok-gebeurtenissen, zoals een val, omdat een flexibel apparaat kan buigen of vervormen om de schok op te vangen. De deformatie helpt het moment van de schok te verlengen waardoor het effect dat andere componenten van het flexibele apparaat ondervinden van de schok vermindert.”

Nieuwe vormen en interactie mogelijk

De gebruiker kan dankzij de flexibele componenten de telefoon desgewenst ook een andere vorm geven. Ook zou de flexibiliteit een nieuwe vorm van interactie met de iPhone kunnen bieden. In de telefoon knijpen, zou dan een actie in gang kunnen zetten.

Apple is niet het enige bedrijf dat nadenkt over het gebruik van flexibele componenten. Zo is er het startersbedrijf Arubuxis dat al een werkend prototype heeft dat om de pols gevouwen kan worden.

Apple watch in maart

Intussen duikt via 9to5Mac het gerucht op dat Apple’s smartwatch, simpelweg de Apple Watch, vanaf maart in de winkels ligt. Concreet zou er intern zijn gecommuniceerd dat het horloge na Chinees nieuwjaar, op 19 februari, te koop is. Bij de aankondiging in september gaf Apple enkel aan dat het toestel in het voorjaar zou verschijnen.

Bron: Automatiseringsgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content