Apple domineert in de Wetstraat

© Belga

Belgische toppolitici geven overduidelijk de voorkeur aan Apple. 69,9 procent van hen gebruikt een iPhone. Dat blijkt uit een rondvraag van Data News bij de top van de Belgische politici over hun smartphone-, tablet- en social media-gebruik.

Belgische toppolitici geven overduidelijk de voorkeur aan Apple. 69,9 procent van hen gebruikt een iPhone. Voor tablets zijn de cijfers nog opmerkelijker. Dat blijkt uit een rondvraag van Data News bij de top van de Belgische politici over hun smartphone-, tablet- en social media-gebruik.

Van de 73 ondervraagde politici, vooral ministers en parlementsleden, zijn er slechts twee (2,73 procent) die geen smartphone hebben. Na de iPhone is Blackberry het populairste toestel met 21,92 procent. Nog eens 5,85 procent (waaronder premier Di Rupo) gebruikt een Samsung Galaxy.

De populariteit van Apple wordt nog duidelijker bij tablets. Vier op de vijf toppolitici hebben een tablet. Hier ligt het marktaandeel van de iPad op 93 procent. De rest van het aandeel is vooral voor de Galaxy Tab van Samsung.

Verder uit het onderzoek blijkt dat zo goed als alle politici actief zijn op Facebook. Tegelijk zit 83,57 procent van hen op Twitter. Politici zijn vaak netwerkers, maar toch is slechts de helft van hen actief op LinkedIn, en dan vooral passief. Het volledige onderzoek, inclusief de resultatenlijst kan je lezen in Data News 17 (8/11/2013) op pagina 56.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content