Apple en Amazon vechten niet langer om ‘Appstore’

. © .

Technologieconcern Apple en onlinewinkel Amazon hebben hun geschil over de benaming ‘Appstore’ uitgeklaard. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt.

Technologieconcern Apple en onlinewinkel Amazon hebben hun geschil over de benaming ‘Appstore’ uitgeklaard. Dat hebben beide bedrijven woensdag bekendgemaakt.

De juridische strijd sleepte al twee jaar aan. Normaal zou in augustus een proces starten voor de rechtbank in Californië, nadat eerdere onderhandelingen op niets waren uitgedraaid.

Amazon, de grootste onlinewinkel ter wereld, startte in 2011 met een platform voor het besturingssysteem Android, onder de naam ‘Appstore’. Maar Apple vond dat hiermee haar eigen platform ‘App Store’, dat sinds 2008 actief is, werd gekopieerd. Het Amerikaanse technologiebedrijf sprak van bedrieglijke reclame en schending van de merknaam.

Amazon wierp tegen dat de benaming niet meer exclusief was, maar gemeengoed voor een plaats waar webapplicaties kunnen worden gedownload. Een woordvoerster van Apple bevestigt woensdag dat het bedrijf het niet langer nodig vindt om het begrip aan te vechten. “Met meer dan 900.000 applicaties en 50 miljard uploads weten de klanten intussen waar ze hun favoriete apps kunnen vinden”, luidt het. (AFP/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content