Apple en HTC begraven de strijdbijl

© Reuters

Apple en HTC hebben een schikking bereikt die een einde maakt aan hun langlopende ruzies over patenten. Dat maakten beide technologieconcerns bekend.

Apple en HTC hebben een schikking bereikt die een einde maakt aan hun langlopende ruzies over patenten. Dat maakten beide technologieconcerns bekend.

Apple sleepte HTC in 2010 voor de rechter omdat de Taiwanese fabrikant van mobiele apparatuur inbreuk zou hebben gemaakt op een reeks patenten van de iPhone. In de daaropvolgende jaren begon Apple een vergelijkbare strijd met concurrenten als Samsung en Motorola.

Beide concerns hebben nu een 10-jarige overeenkomst gesloten die voorziet in licenties voor HTC. Verdere details over de deal werden niet bekendgemaakt.

TechnologieVorig jaar verboden Amerikaanse autoriteiten de import van bepaalde toestellen van HTC in de Verenigde Staten wegens de inbreuk op patenten van Apple. Hoewel het Taiwanese bedrijf aangaf dankzij nieuwe technologie om het verbod heen te kunnen werken, zag het zich dit voorjaar toch gedwongen de introductie van twee nieuwe toestellen op de Amerikaanse markt uit te stellen.

Terrein verloren

HTC is na Samsung, Apple en Sony de grootste fabrikant van smartphones ter wereld. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren echter veel terrein verloren. Het zag zijn winst afgelopen kwartaal met bijna 80 procent dalen ten opzichte van het voorgaande jaar, terwijl de omzet halveerde.

HTC verwacht in het laatste kwartaal van dit jaar nog eens een omzetdaling van bijna 15 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. (ANP/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content