‘Apple en Yahoo gaan samenwerken’

© EPA

Apple en Yahoo bespreken een vorm van samenwerken, waarbij de diensten van Yahoo een prominentere rol krijgen op de iPhone en de iPad.

Volgens verschillende Amerikaanse media spreken de twee technologiebedrijven over een grotere rol in het leveren van nieuws en sport aan Apple, door actiever samen te werken op het vlak van software.

Yahoo, dat ooit tot de pioniers van het internet behoorde maar de laatste jaren de sterk toegenomen concurrentie niet meer kan bijbenen, levert al data voor de weer- en aandelenapplicaties van Apple. Ook is de sportinformatie van Yahoo geïntegreerd in de stemherkenningsdienst Siri.

Yahoo-topvrouw Marissa Mayer heeft eerder al aangegeven dat de onderneming een sterkere rol moet spelen op mobiele apparaten. Ze noemde dat zelfs een topprioriteit.

Apple wil voor bijvoorbeeld zoekgegevens minder afhankelijk worden van Google. Dat bedrijf is niet alleen leverancier, maar met zijn besturingssysteem Android ook een directe concurrent van de iPhone-maker. Voor Yahoo geldt dat niet. (ANP/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content