Apple: ‘Er komt geen goedkope iPhone’ (update)

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Phil Schiller, hoofd van de marketingafdeling bij Apple, ontkracht de geruchten over een goedkope iPhone.

Phil Schiller, hoofd van de marketingafdeling bij Apple, ontkracht de geruchten over een goedkope iPhone.

Onlangs beweerde The Wall Street Journal dat er mogelijk een ‘budget-iPhone’ in de maak is; een goedkopere versie die vervaardigd is uit eenvoudiger materiaal en die Apple’s huidige smartphone-marktaandeel van 20 procent moet opkrikken.

Apple reageert nu op dit gerucht, bij monde van marketinghoofd Phil Schiller: ‘Goedkope smartphones zijn niet de toekomst van Apple-producten, die gemaakt worden met de beste technologieën’, sprak hij in de Shanghai Evening News.

‘Hoewel ons aandeel op de smartphonemarkt maar 20 procent bedraagt, hebben we wel 75 procent van de winst in handen’, zei Schiller nog.

UPDATE: Persagentschap Reuters heeft het artikel van de Shanghai Evening News intussen weerhouden van zijn site, omdat er voortdurend tegenstrijdige veranderingen in doorgevoerd werden. Dit lijkt erop te wijzen dat het verhaal van de Chinese krant met haken en ogen aan elkaar hing.

Zou er dan misschien tóch een budget-iPhone komen? De deur naar nieuwe geruchten staat op deze manier alleszins opnieuw wagenwijd open.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content