Apple evenveel waard als alle grote Europese banken samen

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Apple is nu evenveel waard als de 32 grootste banken in de eurozone samen. Dat is het gevolg van de sterke daling van de aandelenkoersen van deze banken (waaronder het Spaanse Santander, BNP Paribas en Deutsche Bank), terwijl de waarde van Apple blijft groeien.

Apple is nu evenveel waard als de 32 grootste banken in de eurozone samen. Dat is het gevolg van de sterke daling van de aandelenkoersen van deze banken (waaronder het Spaanse Santander, BNP Paribas en Deutsche Bank), terwijl de waarde van Apple blijft groeien. Vrijdag daalde de Dow Jonesindex van de eurozonebanken met 4 procent, waarmee de totale waarde van de 32 grootste eurozone banken op 340 miljard dollar afklokte. Apple was op dat moment meer waard, en dankt dat succes aan de introductie van innovatieve technologische producten als de iPod, de iPhone en de iPad.

De bankenindex heeft sinds begin juli al een derde moeten prijsgeven door angst bij beleggers. Zij vrezen dat de bankinstellingen miljarden zullen verliezen op hun staatsobligaties in de eurozonelanden. Sinds mei 2007 verloren de banken maar liefst driekwart van hun waarde.

Op 11 augustus was Apple bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen ook al het meest waardevolle bedrijf van de Verenigde Staten. De beurswaarde van het technologieconcern kwam toen uit op ruim 337 miljard dollar. Het bedrijf van Steve Jobs ging daarmee oliegigant ExxonMobil voorbij, dat gewaardeerd werd op 331 miljard dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content