‘Apple gaat Force Touch in de iPhone 6s gebruiken voor snelkoppelingen’

© Reuters

Apple gaat Force Touch op de iPhone 6s gebruiken als snelkoppeling naar bepaalde opties in apps, in plaats van dat het een manier is om meer opties te tonen, zoals op de Apple Watch. Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde site 9to5 Mac.

Force Touch is nu onder andere al bekend van de Apple Watch, waarbij door een harder op het scherm te drukken extra functies beschikbaar worden. Bij de iPhone zal er volgens 9to5 Mac wel een verschil zijn met de Apple Watch. In plaats van een nieuw scherm te openen met extra knoppen die niet op het home scherm van het horloge passen, zal Force Touch op de nieuwe iPhone als sneltoets werken. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om een locatie via Maps op te zoeken en de Force Touch te gebruiken om de routebegeleiding gelijk te starten.

Force Touch vereist een drukgevoelig scherm en is dus niet beschikbaar op de oudere iPhones. Er wordt al maanden gespeculeerd over de toevoeging van Force Touch aan de nieuwe iPhone, waarbij er vanuit gegaan wordt dat hij de iPhone 6s zal gaan heten.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content