‘Apple gaat Indiase startups helpen’

Apple-CEO Tim Cook. © Reuters

Apple is van plan een programma voor Indiase startups op te zetten. CEO van Apple Tim Cook zal dit volgens de lokale krant Economic Times aankondigen tijdens zijn bezoek aan India deze week.

De voornaamste reden voor het bezoek van Cook aan India is om de verkoop van iPhones op weg te helpen. Factor Daily weet dat het bedrijf in de komende anderhalf jaar drie Apple Stores in het land gaat openen, in Delhi, Mumbai en Bangalore. Apple kreeg hier eind april al toestemming voor van de Indiase overheid. Normaal gesproken moeten winkels die producten van een enkel buitenlands merk verkopen ten minste dertig procent van die producten binnen India laten maken.

De overheid weigerde Apple echter toestemming om opgeknapte tweedehands iPhones te verkopen in India. Dat lijkt Apple een goed idee, omdat de hoge prijs van de iPhones één van de redenen is waarom de smartphones slecht worden verkocht in India. Volgens Economic Times hoopt Cook dit onderwerp opnieuw te kunnen bespreken tijdens een ontmoeting met de Indiase premier Narendra Modi. Hoewel Apple geen details wil delen over de trip van Cook, weet de krant dat hij van plan is de steden New Delhi, Mumbai en Hyderabad te bezoeken.

Cook vertelde onlangs dat hij India ziet als het China van een jaar of tien geleden en dat er daarom veel kansen liggen. Hij is de eerste CEO van een Amerikaans technologiebedrijf dat India bezoekt. Premier Modi had tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Staten vorig jaar veel afspraken met tech-bazen, zoals Mark Zuckerberg. (ANP/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content