‘Apple gaat topman Tim Cook ontslaan’

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Omdat de aandeelhouders ontevreden zijn met de resultaten van Apple, zou de technologiereus het ontslag van CEO Tim Cook overwegen en in het geheim op zoek zijn naar een nieuwe topman.

Apple staat volgens het zakentijdschrift Forbes serieus onder druk van zijn aandeelhouders, omdat de beurswaarde van het bedrijf op minder dan een jaar tijd bijna halveerde – van een absoluut hoogtepunt van 702 dollar per aandeel in september 2012 naar een dieptepunt van 390 dollar in april 2013. De aandeelhouders zien de koersdaling op korte termijn niet veranderen, en zijn tevens ontevreden over de winstcijfers.

Om het tij te keren, is Apple in het geheim op zoek naar een vervanger voor CEO Tim Cook, beweert Forbes, dat zich baseert op bronnen binnen Wall Street. Dat de positie van Cook ter discussie staat, is echter niet bewezen.

Op 23 april maakt Apple zijn financiële resultaten voor het tweede kwartaal van 2013 bekend. De grote vraag is of die de koers positief of negatief zullen beïnvloeden.

Tim Cook staat sinds 24 augustus 2011 aan het roer van Apple. Hij nam de fakkel over van Steve Jobs, die in januari 2011 het bedrijf verliet wegens ziekte en op 5 oktober 2011 overleed.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content