Apple geeft Grieken 30 dagen lang gratis iCloud

© Belga Image

Apple stuurt zijn Griekse klanten de komende maand geen rekening. Een praktische oplossing voor een nijpend probleem: de Griekse iCloud-gebruikers konden hun rekening niet betalen.

Door het stilleggen van het bankwezen kunnen Griekse ingezetenen geen creditcardbetalingen doen of betaalopdrachten uitschrijven aan buitenlandse bedrijven. Grieken die hun abonnement zagen aflopen, konden niet verlengen en werden daardoor beperkt tot de 5 gigabyte die Apple gratis weggeeft aan klanten. Hoeveel Grieken daardoor de toegang verloren tot een deel van hun content op iCloud, is onduidelijk. Maar dat daar sprake van was, bleek afgelopen week al wel uit berichten uit Griekenland.

Apple zegt nu in een verklaring dat zijn ‘sympathie uitgaat naar onze klanten in Griekenland die een onderbreking in hun iCloud-accounts meemaakten als gevolg van de fiscale crisis.’

De vrijstelling van betaling voor 30 dagen is een tijdelijke maatregel die ingaat op het moment dat het abonnement afloopt. Wie al afgesloten was, krijgt weer toegang.

Apple waarschuwt de Grieken wel dat het over 30 dagen weer de iCloud-vergoeding gaat innen. Wie op dat moment niet in staat is zijn abonnementsgeld te voldoen, doet er goed aan zijn gebruik van iCloud te verminderen tot beneden de grens van 5 gigabyte. Of dat een probleem wordt, is op dit moment niet te voorspellen.

De regeringsleiders van de landen in de eurozone hebben inmiddels een akkoord bereikt, maar dat akkoord zal eerst nog goedgekeurd moeten worden in verschillende parlementen. De Griekse banken, die al twee weken dicht zijn, blijven voorlopig dicht, liet het Griekse ministerie van Financiën weten.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content