Apple geeft werknemers regenbooghorlogebandje

© Wim Kopinga

Werknemers van Apple die dit weekend aan een van de Pride-evenementen van het bedrijf deelnamen, kregen een speciaal bandje voor hun Apple Watch. De accessoire is gemaakt in regenboogkleuren.

Veel personeelsleden deelden het speciale versiersel, dat bezorgd werd met een briefje. “Deze limited edition band is een symbool van onze inspanning voor gelijkheid en we hopen dat je het met trots zult dragen”, aldus het bedrijf met een knipoog naar de term Pride, het Engelse woord voor trots dat veel homo-evenementen hun naam heeft gegeven.

Apple nam traditiegetrouw deel aan de Gay Pride in San Francisco. Apple was niet het enige techbedrijf dat aanwezig was op de parade. Ook onder meer Facebook, Google en Lyft steunden het evenement, dat dit jaar stilstond bij de slachtoffers van de aanslag in Orlando.

Online was er gelijk nadat de werknemers foto’s van het regenbooghorlogebandje hadden geplaatst veel vraag naar de accessoire, maar het lijkt er niet op dat Apple de speciale bandjes op de markt zal brengen.

(ANP/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content