Apple heeft meer geld in kas dan Amerikaanse overheid

Technologiebedrijf Apple heeft meer geld ter beschikking dan de Amerikaanse overheid in haar begroting.

Technologiebedrijf Apple heeft meer geld ter beschikking dan de Amerikaanse overheid in haar begroting. Naar aanleiding van dat opvallende nieuws wordt op het internet al ironisch gevraagd of en wanneer Apple-topman Steve Jobs een gooi zal doen naar het presidentschap.

In de Verenigde Staten was de voorbije weken een zenuwslopend pokerspel aan de gang tussen Democraten en Republikeinen over een verhoging van het schuldenplafond. Als de parlementsleden geen compromis bereikten voor dinsdag, kon het land zijn schulden niet meer betalen. Dat is gisteren uiteindelijk wel gebeurd.

Momenteel bevindt zich nog 73,768 miljard dollar in de staatskas, zo deelde de Amerikaanse minister van Financiën vorige week mee. Apple beschikt volgens zijn jongste kwartaalcijfers eind juni over een kapitaal van 76,156 miljard dollar.

Toch zijn beide bedragen moeilijk te vergelijken. Voor de Amerikaanse regering gaat het om de financiële speelruimte die nog rest tot het veelbesproken schuldenplafond is bereikt. Voor Apple gaat het daarentegen om een som die de onderneming op zijn balans ter beschikking heeft.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content