Apple heeft zijn 500 miljoenste iPhone verkocht

© Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Ondanks het feit dat de markt van de high-end smartphones aan het verzadigen is, heeft Apple, in alle stilte, zijn 500 miljoenste iPhone verkocht. Dat meldt Forbes.

Toen Steve Jobs in 2007 de eerste iPhone boven de doopvont hield, stelde hij een verkoopdoel voorop: 10 miljoen stuks tegen 2008. “Dat gaat moeilijk worden”, zei analist Edward Snyder daarover in de New York Times. Maar Apple overtrof zijn eigen verwachtingen met 13,7 miljoen verkochte iPhones in 2008.

Het duurde wel een tijdje alvorens Apple de kaap van de 100 miljoen wist te bereiken. Dat gebeurde rond februari 2011, toen de iPhone net vier jaar op de markt was. Vanaf dan ging het snel: een jaar later waren er al 200 miljoen stuks de deur uit.

De 300 miljoenste iPhone werd voor het einde van 2012 aan de man gebracht, de 400 miljoenste rond eind juli 2013. En nu heeft Apple dus een half miljard iPhones verkocht.

Al schrijft Forbes er wel bij dat het een beetje gissen is naar de exacte cijfers, aangezien Apple deze nog niet heeft vrijgegeven voor het huidige kwartaal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content