Apple in beroep tegen uitspraak over App Store in strijd tegen Epic Games

Epic-ceo Tim Sweeney (l) verlaat de rechtbank in Oakland, Californië, na de eerste zittingsdag. 3 mei 2021 © Reuters

In het slepende juridische conflict tussen Apple en Epic Games gaat de fabrikant van de iPhone in beroep tegen een recente uitspraak van een rechter die oordeelde dat Apple meer mogelijkheden moet geven aan ontwikkelaars bij aankopen buiten de App Store om.

Apple en ontwikkelaar Epic zijn in een conflict verwikkeld over de commissies die Apple vraagt van ontwikkelaars van apps bij aankopen door gebruikers.

Vorig jaar besloot Epic een eigen betalingssysteem aan te zetten in Fortnite, wat tegen de regels van de App Store indruist. Daarop verwijderde Apple het spel uit de softwarewinkel. Epic beschuldigde Apple vervolgens van monopolistisch gedrag en vroeg de rechter een oordeel te vellen.

Die oordeelde dus dat Apple meer mogelijkheden moet geven aan ontwikkelaars bij aankopen buiten de App Store om, maar zei ook dat Apple zich niet schuldig heeft gemaakt aan illegaal monopoliegedrag.

Epic is in beroep gegaan tegen die uitspraak, en nu doet ook Apple dat. Epic heeft ondertussen wel een verzoek gedaan om Fortnite weer toe te laten in de App Store, maar daar wil Apple dus niet aan beginnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content