Apple iPhone3G vanaf 11 juli officieel te koop

Vanaf 11 juli is de gloednieuwe 3G-versie van de Apple iPhone officieel te koop in ons land.

Vanaf 11 juli is de gloednieuwe 3G-versie van de Apple iPhone officieel te koop in ons land.

Na maandenlang speculeren, teasen, spinnen en hypen, zijn de details eindelijk bekend. De iPhone3G is vanaf 11 juli officieel te koop in ons land. Mobistar wordt de exclusieve verdeler, maar het toestel zal wel op elk netwerk gebruikt kunnen worden. De smartphone wordt verkocht zonder tariefplan – [geen koppelverkoop dus] – in twee verschillende versies: eentje met 8 GB voor 525 euro (inclusief btw) en een topmodel met 16 GB geheugen. Voor die laatste moet een toch wel stevige prijs betaald worden van 615 euro.

Mobistar liet in mei al weten dat het via een contract van moederbedrijf France Telecom met Apple de ‘exclusiviteit’ bedongen had voor de verkoop van de iPhone3G in ons land. Mobistar zal de toestellen nu in eerste instantie verkopen via de 150 eigen ‘Mobistar Center’ verkooppunten en de 28 Apple Premium Resellers. Ook via de website van Mobistar zul je toestellen kunnen kopen – zij het “beperkt”. Overigens wordt de verkoop in de eerste weken ook beperkt tot maximaal één toestel per klant. “Spijtig genoeg moeten we dit wel doen” zegt Mobistar ceo Benoit Scheen, “omdat de beschikbaarheid van het toestel momenteel beperkt is.”

De iPhone3G zal zonder tariefplan verkocht worden, terwijl dat in nagenoeg alle andere landen waar het toestel te koop zal zijn wél het geval is. “Een noodzaak”, zegt Scheen die duidelijk maakt dat dit een zware invloed heeft op de prijssetting van het toestel. Opmerkelijk is zijn uitspraak dat een sim-lock niet verboden is in België. “Er is geen enkele wet die ons dat verbiedt. Maar in samenspraak met Apple hebben we beslist om dat uiteindelijk toch niet te doen, omdat we iedereen de kans willen geven om dit toestel te gebruiken”, voegt de ceo nog toe. Over de duur van de exclusiviteitsafspraak wilde Benoit Scheen geen uitspraken doen. Eerder had Belgacom al laten verstaan ook van plan te zijn om de iPhone te verkopen.

Overigens pakt Mobistar wél uit met – niet verplichte – tariefplannen op maat van de iPhone3G. Die variëren van 30 tot 60 euro per maand voor residentiële klanten; waarbij telkens een aantal uur communicatie en datavolume (300 MB voor de goedkoopste formule, 1 GB voor de duurste) inbegrepen zijn. Voor zakenklanten komt er nog een aparte formule ‘iPhone for Business’. Voor 25 euro (excl. btw) krijg je 1 uur beltijd, 1 gigabyte datavolume én 1 uur wifitoegang op de hospots van de Mobistar-partners.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content