“Apple is niet anders onder Tim Cook dan onder Steve Jobs” (Designhoofd Jonathan Ive)

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Volgens Apple’s designgoeroe Jonathan Ive zijn de waarden die Steve Jobs heeft uitgezet nog steeds van kracht onder Tim Cook. “Cook is alleen meer een man van de stille overweging.”

Jonathan Ive, hoofd van de designafdeling bij Apple, zegt dat Tim Cook niet afwijkt van de centrale missie van het bedrijf om te innoveren. “Eerlijk gezegd vind ik niet dat er iets veranderd is”, zegt hij in de New York Times.

“Ook toen we aan de iPhone aan het werken waren, zeiden mensen dat we niet innovatief meer bezig waren. Het is dan moeilijk voor ons om geduldig te zijn. Het was moeilijk voor Steve. Het is moeilijk voor Tim.” Dit lijkt erop te wijzen dat Apple op dit eigenste moment wel degelijk nieuwe producten in de pijplijn heeft zitten.

Jobs was maniakaal, Cook neemt zijn tijd

“Steve heeft een aantal waarden uitgetekend die blijven bestaan”, gaat Ive verder. Daarmee doelt hij volgens de New York Times onder meer op ‘een complete focus op het product’. “Als meneer Jobs maniakaal was op het gebied van design, dan is meneer Cook meer een man van de stille overweging”.

Volgens Ive verteert Cook de dingen dus rustig. Hij neemt zijn tijd. “Maar dat betekent dat hij weet dat het belangrijk is.”

Tim Cook kwam zo’n drie jaar geleden aan het roer van Apple. Hij heeft sindsdien onder meer een aantal upgrades doorgevoerd, waaronder de iPad Mini – een product waar Jobs geen markt voor zag, en dat binnen het jaar de verkopen van de normale iPad overtrof.

Toch kwam hij ook met producten op de proppen die op gemengde reacties botsten, zoals de iPhone 5C van plastic.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content