‘Apple komt in november met eigen tv-dienst’

'Apple komt in november met eigen tv-dienst'

De strijd om de gunst van de televisiekijker lijkt dit najaar heviger te worden. In november gaat de nieuwe streamingdienst van Apple in de Verenigde Staten van start, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

De dienst van Apple, die Apple TV+ gaat heten, werd eerder dit jaar al aangekondigd. De streamingdienst moet in 150 landen tegelijkertijd beschikbaar komen. Apple zou 9,99 dollar per maand willen vragen voor een abonnement op de videostreamingdienst die de concurrentie aan moet gaan met onder meer Netflix, Amazon en Disney+, de nieuwe streamingdienst van de mediagigant. Een definitief besluit is nog niet gevallen. Met die prijs zou Apple duurder zijn dan de concurrentie.

Eerder raakt al bekend dat Disney op 12 november zijn eigen streamingdienst lanceerd, Disney+. Die komt eerst naar de VS, Nederland en Canada. Het bedrijf achter onder meer Mickey Mouse, Star Wars, Pixar en de superhelden van Marvel vraagt bij de noorderburen 6,99 euro per maand of 69,99 euro per jaar. Verwacht wordt dat Disney+ een tweetal maanden later ook in België wordt gelanceerd. Apple TV+ komt in ‘het najaar’ naar België, en de kans is dus groot dat ons land bij die 150 landen zit waar de dienst in november van start gaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content