‘Apple komt met grotere iPhones’

© Reuters

Apple brengt later dit jaar iPhones op de markt met een groter beeldscherm. Daarmee wil het zich wapenen tegen concurrenten als Samsung die al langer uitpakken met grotere smartphones.

Dat meldt de Amerikaanse krant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. het gerucht dat Apple hets cherm van de iPhone wil vergroten gaat al langer. The Wall Street Journal is doorgaans echter zeer goed ingelicht over Apple.

Apple zou de concurrentie met grotere toestellen van merken als LG, HTC en – vooral – Samsung willen aangaan door modellen met een scherm van ruim 4,5 en meer dan 5 inch aan te bieden. Vooralsnog heeft de grootste iPhone een scherm van 4 inch.

De toestellen zouden in de tweede helft van dit jaar worden geïntroduceerd.

De plannen van Apple staan volgens de bronnen echter nog niet vast en kunnen nog wijzigen. Apple gaf geen commentaar op het bericht.

‘Phablets’

De iPhone legt het steeds vaker af tegen modellen van concurrenten met grotere schermen, waarop spelletjes en sites volgens veel gebruikers beter tot hun recht komen.

Daar komt bij dat de grotere modellen in veel opkomende markten aanmerkelijk goedkoper zijn dan de iPhone. Dat kost Apple ook op de tabletmarkt, omdat zogenaamde ‘phablets’ in zulke landen, waar mensen zich geen twee dure apparaten kunnen veroorloven, dienst doen als smartphone en tablet tegelijkertijd.

Apple vergrootte het scherm van zijn smartphone voor het laatst in 2012. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content