‘Apple komt volgende week met nieuwe iPhones’

© Reuters

Apple heeft voor 10 september een bijeenkomst voor de pers aangekondigd, waarop volgens bronnen de nieuwste versies van de iPhone zullen worden gepresenteerd.

Mogelijk zal Apple dan de iPhone 5C aankondigen, die een goedkopere variant van de iPhone 5 zou moeten worden. Volgens bronnen zou dat toestel een plastic behuizing hebben en beschikbaar zijn in verschillende kleuren zoals rood, groen, geel of blauw. De voorbije weken verschenen op het internet verschillende afbeeldingen van wat de iPhone 5C zou moeten zijn.

In Apples uitnodiging klinkt het alvast dat “het ieders dag zou moeten opfleuren”. En die slogan staat bij een achtergrond van verschillende gekleurde bollen. Apple geeft bij zijn uitnodigingen vaak hints. Ook zwollen de laatste tijd geruchten over een iPhone 5S aan, het veronderstelde nieuwe vlaggenschip. Deze versie zou sneller zijn en een verbeterde camerafunctie hebben, net als een sensor voor vingerafdrukken.

In september vorig jaar kwam Apple met de eerste versie van de iPhone5 naar buiten. Apple verloor recentelijk marktaandeel op de smartphone-markt, onder meer omdat klanten op de nieuwste generatie van toestellen wachten. (Belga)

Partner Content