Apple koopt 12 petabyte bij EMC voor iTunes

Apple bouwt voor zijn iTunes-onlinemuziekwinkel een dataopslagomgeving die twaalf petabytes aan dataopslagcapaciteit heeft. Het betreft een dataopslagoplossing van Isilon, dat is overgenomen door EMC

Apple bouwt voor zijn iTunes-onlinemuziekwinkel een dataopslagomgeving die twaalf petabytes aan dataopslagcapaciteit heeft. Het betreft een dataopslagoplossing van Isilon, dat is overgenomen door EMC. Met deze grote storageoplossing kunnen klanten sneller audio beluisteren en video’s bekijken.

Apple heeft meer dataopslag nodig voor zijn iTunes-winkel waarop streaming video, audio en foto’s staan. De nieuwe dataopslag kan ook gebruikt worden voor de toekomstige nieuwe Apple Smart TV-diensten. Naar verluidt kan de twaalf petabyte aan dataopslag ook in de cloud worden gezet, waarbij gebruikers direct muziek kunnen afspelen en video’s kunnen bekijken in plaats van te downloaden.

OneFS

Isilon stond in 2010 te koop en had interesse van Dell, maar het bedrijf werd door EMC in november 2010 voor 2,25 miljard dollar overgenomen. Isilon levert schaalbare network attached storage (nas)-technologie dat draait op het besturingssysteem OneFS. Hiermee kan in een bestandssysteem maximaal 10,4 petabytes worden opgeslagen. De Isilon IQ-systemen zijn speciaal geschikt voor geclusterde storage, waarbij data, zoals video en audio, snel opvraagbaar zijn. De systemen van Isilon worden ook in Nederland gebruikt, bijvoorbeeld door MTV.

In samenwerking met Computable

Partner Content