Apple koopt iPad-merknaam in China

Apple betaalt 60 miljoen dollar om de naam ‘iPad’ in China te kunnen gebruiken.

Apple heeft 60 miljoen dollar (47,5 miljoen euro) betaald aan een bedrijf uit het zuiden van China, om in het Aziatische land gebruik te kunnen maken van de benaming ‘iPad’. Dat heeft een Chinees gerechtshof meegedeeld.

Het geld werd overgemaakt aan Proview International Holdings Ltd, dat over de rechten op het merk beschikte, zo meldt het hooggerechtshof van de provincie Guangdong. Het Chinese bedrijf bracht tot 2009 computers op de markt onder de benaming IPAD en was naar de rechter gestapt om de verkoop van de gelijknamige tabletcomputers van Apple te verhinderen.

Apple heeft vorige week ingestemd met de regeling nadat het eerder een rechtszaak had verloren over het gebruik van de merknaam, zegt Ma Dongziao, advocaat van Proview. Het Amerikaanse bedrijf zegt dat het de rechten op het merk in 2009 gekocht had van een Taiwanese onderneming die gelinkt was aan Proview. Maar volgens de rechtbank maakte de Chinese tak van Proview geen deel uit van het Taiwanese bedrijf toen die overeenkomst werd gesloten.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content