Apple krijgt Samsung-producten alweer niet uit Amerikaanse winkelrekken

© Belga

Apple is er alweer niet in geslaagd de verkoop van Samsung-smartphones in de Verenigde Staten te verbieden, ook al is bewezen is dat het Zuid-Koreaanse merk bepaalde patenten van Apple geschonden heeft.

Apple had een nieuw verzoekschrift ingediend bij een Californische rechtbank, nadat een rechter in mei oordeelde dat Samsung wel degelijk bepaalde patenten van de Amerikaanse technologiegigant had geschonden.

Maar de vraag van Apple is afgelopen woensdag afgewezen. Rechter Lucy Koh vond immers dat Apple geen “onherstelbare schade” heeft geleden die een permanent verbod op de betreffende Samsung-producten zou rechtvaardigen.

“Apple heeft noch kunnen aantonen dat het ernstige schade heeft ondervonden op vlak van verkoop of reputatie, noch dat er een rechtstreeks verband bestaat tussen die potentiele schade en de patentschending door Samsung”, aldus Koh.

Voor Apple gaat het om een nieuwe tegenslag: Samsung kreeg in mei een boete van ‘slechts’ 120 miljoen dollar opgelegd, terwijl Apple een boete van 2 miljard dollar had geëisd.

De laatste jaren vechten de twee marktleiders op het gebied van smartphones en tablets een ware patentenoorlog uit voor rechtbanken over de hele wereld. Al hebben beide bedrijven begin augustus wel een gedeeltelijke wapenstilstand gesloten, door alle wederzijdse juridische klachten te laten vallen, behalve dan degenen die in de Verenigde Staten gelden. (Belga/MI)

Partner Content