‘Apple laat Facebook en BMW smartwatch-apps testen in geheime ruimtes waar geen communicatie toegestaan is’

© Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Apple blijkt nogal extreme maatregelen te nemen om de apps voor zijn slimme horloge geheim te houden, meldt persagentschap Bloomberg.

Apple, dat op 9 maart hoogstwaarschijnlijk meer details zal vrijgeven over de Apple Watch, heeft enkele bedrijven, waaronder Facebook en BMW, apps voor de Apple Watch laten testen en fine-tunen in geheime ruimtes in Apple’s hoofdkwartier Cupertino waar geen communicatie met de buitenwereld mogelijk is. Dat meldt Bloomberg op basis van getuigenissen van ‘mensen die bij het proces betrokken zijn’.

Zelfs notitieblokje is verboden

Er mag geen smartphone mee naar binnen genomen worden, en zelfs schrijfblokjes zijn niet toegelaten, schrijft het persagentschap.

App-makers – die vaak zo’n kamer moeten delen met andere ontwikkelaars – moeten de code voor hun toepassingen bovendien op een harde schijf zetten die Apple’s hoofdkwartier niet mag verlaten, aldus nog Bloomberg. De bedrijven krijgen hun eigen Watch-apps pas dichter tegen de lancering van de Apple Watch aan.

'Apple laat Facebook en BMW smartwatch-apps testen in geheime ruimtes waar geen communicatie toegestaan is'
© REUTERS

Apps worden gescreend

Er zouden honderden applicaties beschikbaar gesteld worden bij de lancering van het horloge, aldus analist Jim Suva van Citigroup. Apple heeft ontwikkelaars bepaalde richtlijnen gegeven – ‘geen continue alerts’, luidt één van de suggesties -, en zal zoals gewoonlijk elke app screenen om er zeker van te zijn dat de toepassing strookt met Apple’s beleid.

Bloomberg schrijft nog dat er al zeker Apple Watch-apps door Instagram, Twitter en Pinterest ontwikkeld worden, en dat vliegtuigmaatschappijen toepassingen maken om in te checken bij vluchten en autobouwers om wagens te lokaliseren in parkings.

Eerder deze maand zei Tim Cook ook dat je de deuren van je auto zult kunnen openen en het voertuig zult kunnen starten met de smartwatch. En de BMW-app zal je de batterijstatus van je elektrische wagen laten controleren, zo werd tijdens de aankondiging van het horloge in september vorig jaar al gemeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content