‘Apple lanceert nieuwe generatie iPads op 15 oktober’

Apple zal op 15 oktober nieuwe iPads presenteren. Volgens de verwachtingen gaat het om de iPad 5 en de iPad mini 2.

Op 15 lanceert Apple nieuwe iPad-modellen: de iPad 5 en de iPad mini 2. Dat schrijft de Franse website MacGeneration op basis van anonieme bronnen.

Retina-beeldscherm Er gaan al lange tijd geruchten rond over de iPad 5 en iPad mini 2. Zo zou de eerstgenoemde qua design veel op de iPad mini gaan lijken, en krijgt de iPad mini 2 eindelijk de beschikking over een Retina-beeldscherm met een hogere resolutie.

Nieuwe Macs, OS X en Apple TVNaast de nieuwe iPads zal Apple volgens de Franse site ook nieuwe Mac-systemen aankondigen en het nieuwe besturingssysteem OS X Mavericks lanceren. Het besturingssysteem zal vermoedelijk eind oktober in de App Store verschijnen. Apple grijpt het evenement volgens de bronnen ook aan om de volgende generatie Apple TV te presenteren.

Lancering Apple-productenApple houdt doorgaans vast aan een strak releaseschema voor zijn producten. Zo kondigde het bedrijf eerder deze maand de iPhone 5S en iPhone 5C aan, exact een jaar na de introductie van de iPhone 5. De lancering van de iPad 5 en iPad mini 2 zou, met een presentatie op 15 oktober, eveneens een jaar na de introductie van de huidige generatie plaatsvinden. (Elsevier/MI)

Partner Content