Apple lanceert volumeaankopen voor apps in België

Apple heeft zijn Volume Purchasing Program uitgerold in België. Daarmee kunnen bedrijven en scholen makkelijker apps aankopen en beheren.

Apple heeft zijn Volume Purchasing Program uitgerold in België. Daarmee kunnen bedrijven en scholen makkelijker apps aankopen en beheren.

Het aankoopprogramma, kortweg VPP, laat scholen en bedrijven toe om in grote hoeveelheden apps, inclusief digitale boeken, aan te kopen en te verdelen. Dat wil zeggen dat beheerders de toepassingen kunnen uitrollen, maar ook weer kunnen intrekken naar bepaalde gebruikers toe.

“We zijn er heel enthousiast over,” zegt John Myklebust, verantwoordelijk voor de zakelijke activiteiten bij Apple-verdeler Easy-M. “Bedrijven kunnen hun licenties op een veel efficiëntere manier beheren. Vroeger ging dat al via een omweg, maar nu maak je vrij eenvoudig een account aan om licenties op apps centraal aan te kopen.”

Easy-M heeft er niet rechtstreeks baat bij dat Apple het programma begint, maar het is voor de reseller wel een extra troef naar bedrijven en scholen toe die overwegen om iPhones, Macs of iPads aan te schaffen. “De administratie wordt eenvoudiger en je bent juridisch beter in orde,” aldus Myklebust.

VPP bestaat al een tijdje maar komt nu pas naar België. In Europa liepen enkele testprojecten, maar die zijn nu afgerond. Gelijk met het aankopen is er ook een koppeling met MDM (Mobile Device Management). Dat laat het toe om profielen te maken waarnaar je specifieke apps kan pushen, updaten of terughalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content