Apple leert Siri Nederlands

© .

De spraakherkenningsassistent op Apples iPhones en iPads gewoon in je moedertaal aanspreken … dat is binnenkort mogelijk, als Apple iOS 8.3 uitbrengt.

Nederlands is één van de nieuwe talen die Siri leert spreken. Tot nog toe moest men zich bedienen van het Engels. Siri ondersteunt daarnaast al Duits, Frans, Italiaans en Spaans in verschillende versies, maar ook Japans, Chinees in verschillende versies en Koreaans.

In versie 8.3 komen daar Deens, het Engels zoals dat in India wordt gesproken, Portugees, Russisch, Thais, Turks en dus Nederlands bij. Wanneer iOS beschikbaar is, is nog niet duidelijk. Maar medio maart komt wel een bèta versie uit waarin zal moeten blijken, hoe goed Siri’s Nederlands is.

Behalve uitbreiding van de ondersteunde talen in Siri biedt iOS 8.3 onder meer draadloze verbinding met de boordcomputer van de auto en vereenvoudigde log-in bij Google-accounts met two-factorauthenticatie. Voor de liefhebbers wordt het aantal emoji’s uitgebreid en wordt de Apple Pay-functie in iOS 8.3 ook bruikbaar in China.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content