“Apple-leverancier schuldig aan 86 arbeidsrechtschendingen”

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Volgens een Chinese actiegroep is er bij Pegatron, een leverancier van iPads, onder meer sprake van kinderarbeid, lage lonen en gedwongen overuren. Apple gaat de beweringen onderzoeken.

De Taiwanese Apple-leverancier Pegatron – een belangrijke schakel in het productieproces van onder meer de iPad Mini 2 – zou zich tussen maart en juli 2013 schuldig hebben gemaakt aan 86 arbeidsrechtschendingen in drie van zijn fabrieken. Dat beweert de actiegroep China Labor Watch in een onderzoeksrapport.

In dit rapport staat dat er zich minderjarigen onder de werknemers begeven, en dat de medewerkers bovendien te lage lonen krijgen en systematisch gedwongen worden tot overuren.

Apple beweert niet op de hoogte te zijn van deze beweringen, en is vastberaden ze te gaan onderzoeken. “We zullen dit grondig bekijken en indien nodig corrigerende maatregelen nemen”, aldus een woordvoerster van de technologiereus uit Cupertino.

In het verleden was er al sprake van kinderarbeid bij Foxconn, een andere Taiwanese Apple-leverancier en een concurrent van Pegatron.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content