‘Apple maakt slimme horloge met gebogen glas’

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Apple experimenteert in zijn hoofdkwartier in Cupertino met een smartwatch, vervaardigd uit gebogen glas. Dat schrijft The New York Times.

‘Draagbare computers’, zoals de slimme bril van Google of een smartwatch die we kennen uit James Bond- en Dick Tracy-films, worden wellicht dé gadgets van de komende jaren in technologieland. Met de Pebble-smartwatch is er al een slimme horloge op de markt die zich gedraagt als een smartphone.

The New York Times heeft van “niet nader genoemde bronnen die vertrouwd zijn met Apple’s plannen” vernomen dat er ook in Cupertino gewerkt wordt aan een smartwatch, waar overigens al langer geruchten over zijn.

Dit gadget wordt gemaakt van een soort van glas dat je om je pols kunt buigen, en zal draaien op het iOS-besturingssysteem dat ook in de iPhone en de iPad verwerkt zit, beweert de Amerikaanse krant.

Welke functies deze slimme horloge precies zal meekrijgen, is nog niet duidelijk. Zal de spraakassistent Siri geïntegreerd worden? Kan je de virtuele kaartendienst van Apple raadplegen? Is het mogelijk om iMessages te versturen? Apple heeft nog met geen woord gerept over de ‘iWatch’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content