“Apple moet samenwerken met Google en Samsung” (Apple-oprichter Steve Wozniak)

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Steve Wozniak, medeoprichter van Apple, zegt dat Apple zou samenwerken met rivaal Google als hij nog werkzaam was in Cupertino.

“Ik hoop dat Apple en Google partners worden in de toekomst”, heeft Steve Wozniak tegenover de BBC gezegd. De co-oprichter van de iPhone- en iPad-maker zou volgens hem krachtiger zijn als het een goede professionele verhouding had met Google.

Siri

Op die manier zouden sommige Apple-diensten, zoals de spraakassistent Siri, verbeterd kunnen worden, denkt Wozniak. “Spraakherkenning is waarschijnlijk de toekomst van technologie. Ik merk dat Siri vele plaatsen waar ik naartoe wil niet kent, en Android wel.

Draagbare gadgets

Steve Wozniak gelooft ook dat Apple dankzij een paternerschap met Google beter in staat zijn draagbare gadgets zoals een smartwatch en een augmented reality-bril te ontwikkelen.

Maar is een goede verstandhouding tussen Apple en Google wel bespreekbaar? “Als ik nog bij Apple werkte, was dat heel waarschijnlijk geweest. Maar wellicht ben ik mis, en is er nog heel veel dat ik niet weet over beide concerns.”

Samsung

Ook een samenwerking met een fabrikant als Samsung zou Apple innovatiever kunnen maken, aldus de Amerikaan. “Ik zie goeie dingen op Samsung-telefoons die ik ook op mijn iPhone zou willen.”

Licenties

Technologie sharen, via licenties aan een schappelijke prijs, is volgens Wozniak de sleutel tot betere producten. “Ik wou dat alle technologieën meer compatibel waren.” Wozniak heeft al vaker zijn gal gespuwd over Apple. Hij pleit vooral voor een opener ecosysteem.

Steve Wozniak stond samen met Steve Jobs en Ronald Wayne aan de wieg van Apple, en ontwierp en bouwde de eerste Apple-computers. In 1987 verliet hij de hardwarereus. Momenteel biedt hij technologische en financiële ondersteuning aan scholen en geeft hij wereldwijd lezingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content