Apple Music rondt de kaap van 20 miljoen gebruikers

© AFP

Apple Music heeft de kaap van 20 miljoen abonnees gerond. Dat meldt directielid Eddy Cue van Apple in het Amerikaanse muziekblad Billboard. De muziekstreamingdienst, die in juni 2015 van start ging, is daarmee goed op weg om Spotify, dat al sinds 2006 actief is, van de troon te stoten.

Apple zorgde 15 jaar geleden voor een revolutie in de muziekindustrie met iTunes. Apple Music wil voortbouwen op dat succes door klanten hun muziek niet te laten kopen. Een maandelijkse bijdrage geeft hen in plaats daarvan toegang tot een bibliotheek met ongeveer 100.000 nummers. “Miljarden mensen luisteren naar muziek en we hebben nog niet eens 100.000 leden”, aldus Cue.

Streamen in de lift

“Er is nog veel ruimte om te groeien. Zo blijkt dat 60 procent van onze abonnees het voorbije jaar geen enkel lied heeft gekocht bij iTunes. Dat bewijst dat streamen in de lift zit.” De Zweedse concurrent van Apple Music, Spotify, rapporteerde in september 40 miljoen betalende gebruikers. De gratis streamingdienst van Spotify, met reclameboodschappen tussen de liedjes, brengt het totaal op 100 miljoen luisteraars.

(ANP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content