‘Apple nadert akkoord met Hyundai-Kia over productie Apple Car’

Het nieuwe E-GMP-platform van Hyundai Motor Group (Hyundai, Kia en Genesis) is speciaal ontwikkeld voor de toekomstige elektrisch aangedreven voertuigen van de groep. © Hyundai Motor Group

Techreus Apple is dicht bij een deal met de Koreaanse automaker Hyundai-Kia over de productie van een autonoom elektrisch voertuig. De ‘Apple Car’ moet worden gebouwd in de Kia-assemblagefabriek in de Amerikaanse staat Georgia, meldt nieuwszender CNBC.

Er wordt al jaren gespeculeerd dat Apple zich op de autobusiness zal storten. De Apple Car zou in 2024 in productie moeten gaan, maar volgens bronnen rondom de gesprekken tussen Apple en Hyundai-Kia kan de auto ook langer op zich laten wachten. Ook is niet duidelijk of Apple alleen met Hyundai-Kia spreekt of ook deals met andere automakers nastreeft.

Tik op de vingers

Apple staat bekend om zijn geheimhouding over nieuwe producten en samenwerkingen. Eerder kwam Hyundai-Kia al met een bericht dat het gesprekken voerde met de techreus. Die verklaring werd daarop deels ingetrokken. Mogelijk dat de Koreanen een tik op de vingers kregen van Apple.

Apple heeft zijn personeel en leveranciers in 2018 nog eens goed duidelijk gemaakt dat het juridische stappen zal zetten bij het lekken van informatie over toekomstige plannen. Afgelopen jaar zou het bedrijf bijna dertig ‘lekkers’ hebben gepakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content