Apple-oprichter Steve Wozniak: ‘Microsoft teert op het verleden’

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Steve Wozniak, mede-oprichter van Apple, vindt dat de ontslagnemende Microsoft-baas Steve Ballmer minder indruk heeft gemaakt dan voorganger Bill Gates, en meent dat het bedrijf te veel teert op het verleden.

In een interview met de BBC zegt Apple-medeoprichter Steve Wozniak dat concurrent Microsoft de jongste jaren teert op de markten die het ‘lang, lang geleden’ heeft gedomineerd. Hij voegt eraan toe dat de jaren onder Steve Ballmer, die zopas zijn ontslag als ceo van de softwarereus aankondigde, minder significant waren dan de regeerperiode van zijn voorganger Bill Gates.

Apple krijgt vandaag de dag echter ook de kritiek weinig innoverend uit de hoek te komen. “De criticasters moeten begrijpen dat grote vooruitgang niet ieder jaar kan plaatsvinden”, countert Wozniak.

Hij steekt huidig ceo Tim Cook ook een hart onder de riem: “Steve Jobs heeft min of meer de fakkel doorgegeven aan Cook. En hij wist als geen ander hoe je een bedrijf grootbrengt, hoe je een product grootbrengt.”

Ten slotte gaat Wozniak in op de dominantie van Samsung, Apple’s voornaamste concurrent op de markt van de smartphones en tablets. “Samsung is enorm dapper. Het bedrijf is actief in marktsegmenten waar Apple zich niet in begeeft. Het wordt nog een strijd voor Apple. Een waardige strijd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content