‘Apple overweegt grotere en goedkopere iPhones’

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Apple zou vier nieuwe iPhone-modellen op stapel hebben staan, waaronder een ‘phablet’ van 5,7 inch en een goedkoper toestel van 100 dollar. Dat meldt persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen binnen de Aziatische leveranciersketen van Apple.

Reuters meldt dat Apple niet minder dan vier nieuwe iPhones gaat produceren: een iPhone 5S (een geüpdatete versie van het huidige toestel), een budgetversie van plastic met een prijskaartje van 100 dollar, en twee modellen die variëren in formaat – één van 4,7 inch en één van 5,7 inch.

De reden van Apple zou zijn: een alternatief kunnen bieden voor het brede aanbod aan smartphones van Samsung – van de Galaxy S4 verschenen zopas vier varianten. Toch zou het een ietwat vreemde omwenteling zijn, aangezien Tim Cook altijd benadrukt heeft dat kwaliteit bij Apple primeert op kwantiteit, en dat zijn bedrijf die strategie niet wil wijzigen enkel en alleen om meer marktaandeel te verwerven.

Daar staat tegenover dat Apple wel eens durft afzien van vroegere uitspraken. Steve Jobs was immers ook geen voorstander van een ander schermformaat dan dat van de oorspronkelijke iPhone, en toch kreeg de iPhone 5 een groter display.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content