Apple pakt uit met vernieuwde Apple TV en iPad Pro

Apple CEO Tim Cook © Reuters

Tijdens het Apple Event in San Francisco stelde het bedrijf onder meer de nieuwe versie van Apple TV en een grotere versie van de iPad voor.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple heeft de nieuwe versie van Apple TV voorgesteld. Nieuw zijn een afstandsbediening met een aanraakzone, spraakgedreven besturing en een App Store. ‘Wij geloven dat de toekomst van tv in apps ligt’, zei topman Tim Cook tijdens het Apple Event in San Francisco. Eerder was ook een grotere versie van de iPad-tablet voorgesteld, de iPad Pro. Opmerkelijk was dat daarbij een vertegenwoordiger van concurrent Microsoft het podium opkwam en Office voor iPad demonstreerde. Voorts is ook de nieuwe iPhone met drukgevoeligheid voorgesteld.

Apple TV

De nieuwe Apple TV is in staat via spraakassistent Siri te zoeken in content van verschillende diensten, zoals Netflix en HBO. Tijdens het afspelen van videocontent kan de gebruiker ook bijvoorbeeld de cast, weerinformatie en sportresultaten opzoeken. De nieuwe App Store brengt ook videospelletjes naar het televisiescherm.

iPad Pro

Vanaf november ligt dan weer de iPad Pro in de winkelrekken. De goedkoopste versie kost omgerekend ongeveer 715 euro. Het scherm is 12,9 inch (32,7 cm) groot. Tijdens de presentatie van de mogelijkheden van de nieuwe tablet kwam bovendien Kirk Koenigsbauer van Microsoft het podium op. Hij presenteerde de Office-software voor de tablet van Apple.

Om de nieuwe tablet te besturen, stelde Apple ook een nieuw toetsenbord en een speciale pen voor, de Apple Pencil. De overleden co-stichter van Apple, Steve Jobs, was nochtans geen voorstander van een dergelijk instrument. ‘Je moet het pakken en wegleggen en je raakt het kwijt, jakkie. Niemand wil een pen’, zei hij nog bij de lancering van de eerste iPhone in 2007.

iPhone

Zoals verwacht stelde het bedrijf ook de nieuwe versie van de iPhone voor. De iPhone 6S en 6S Plus beschikken over een scherm dat de kracht van de uitgeoefende druk kan onderscheiden, voor de zogeheten ‘3D Touch’-besturing. Afhankelijk van hoe hard de gebruiker op het scherm drukt, kunnen bijkomende informatie en extra menu’s opgeroepen worden. Daarnaast beschikt het toestel ook over een verbeterde camera met 12 megapixels.

Apple Watch

Tijdens het evenement stelde het bedrijf ook onder meer een nieuw besturingssysteem voor het slimme horloge Apple Watch voor, net als enkele luxe-uitvoeringen van het horloge. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content