Apple presenteert nieuw iPad-model met 128 GB geheugen

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Het gaat om een nieuwe variant in de iPad 4-reeks, die verkrijgbaar is vanaf 5 februari. Dit meldt Apple in een persbericht.

Het gaat om een nieuwe variant in de iPad 4-reeks, die verkrijgbaar is vanaf 5 februari. Dit meldt Apple in een persbericht.

De recente geruchten omtrent een nieuw iPad-model blijken te kloppen: Apple heeft een iPad 4 met een opslagcapaciteit van 128 GB aangekondigd. De Amerikaanse adviesprijs bedraagt 799 dollar voor de WiFi-versie en 929 dollar voor de variant met 3G of 4G. De Europese prijzen zijn nog niet bekend, maar vermoedelijk mogen we uitgaan van 805 euro voor het goedkoopste en 935 euro voor het duurste model.

Met deze nieuwe iPad 4 – die als vanzelfsprekend een Retinascherm van 9,7 inch heeft, en verder draait op de nieuwe iOS 6.1 software – wil Apple vooral gebruikers aanspreken die hun pc willen omruilen voor een tablet, om er op te werken, leren of spelen.

De vraag is of tabletgebruikers zoveel opslaggeheugen nodig hebben. In tijden van cloud computing – waarbij je documenten, muziek en films online kan stockeren – is opslagcapaciteit immers geen prioriteit meer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content