Apple riskeert importverbod in de VS

© Belga

In de VS hangt Apple een importverbod boven het hoofd voor een aantal oudere modellen van zijn iPhone en iPad. Aanleiding is het aanslepende pantentendispuut met Samsung.

De handelscommissie van de Verenigde Staten maakte dinsdag bekend dat Apple een patent van zijn Zuid-Koreaanse concurrent Samsung heeft geschonden. Die uitspraak van de handelscommissie is definitief. Alleen een stap naar de federale rechter in de VS of ingrijpen binnen de zestig dagen door president Barack Obama kan het importverbod nog voorkomen.

De uitspraak draait rond een onderdeel van de smartphones en tablets dat werd gebruikt in de iPhone 4, de iPhone 3 en 3GS, en in de iPad 3G en iPad2 3G. Het importverbod zou alleen voor die toestellen gelden, en dus niet voor de meest recente. Apple en Samsung zijn al jaren in een patentenoorlog verwikkeld over verschillende onderdelen van telefoons en tablets. De ene keer wint Samsung, de andere keer Apple. Samen zijn de twee bedrijven goed voor meer dan de helft van de wereldwijde smartphoneverkoop. Samsung is de grootste, maar Apple domineert in de VS. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content