Apple schikt zich naar Belgische wet: voortaan twee jaar garantie

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Nadat Test-Aankoop een rechtszaak aanspande tegen Apple wegens het niet respecteren van de Belgische garantiewetgeving, biedt Apple voortaan conform de wet twee jaar garantie op zijn producten.

Conform de Belgische wet omtrent garantie, biedt Apple voortaan niet langer één maar twee jaar garantie op producten die het zelf, via internet of in erkende winkels verkoopt. Dat meldt de website Apple Nieuws Vlaanderen.

“Misleidende garantievoorwaarden” In januari omschreef Test-Aankoop de garantievoorwaarden van Apple als “onduidelijk, onvolledig, niet aangepast aan de Belgische wet en in sommige gevallen zelfs onrechtmatig en misleidend.” Test-Aankoop kondigde, net als tien andere Europese consumentenorganisaties, een rechtszaak aan tegen Apple, om het bedrijf aan te manen zijn websites en documenten aan te passen aan de wetgeving.

Test-Aankoop verrast Dat heeft Apple nu dus gedaan. Het stapt af van zijn eenjarige garantie en respecteert nu de garantieperiode van twee jaar. Test-Aankoop reageert verrast op de ommezwaai van de iPhone-maker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content