Apple schroeft productie iPhone 6s terug

De iPhone 6S bij de presentatie. © REUTERS

Apple produceert de komende maanden 30 procent minder iPhone 6s- en 6s Plus-modellen. De vraag naar de nieuwste iPhones blijkt aanzienlijk kleiner dan verwacht.

Dat meldt de Japanse zakenkrant Nikkei. De voorraden zijn sinds de introductie van de nieuwe iPhone-modellen in september zo sterk gegroeid dat een zeer forse verkleining van de productie noodzakelijk is, zo menen de analisten. Nikkei baseert zich op berichten van toeleveranciers in Japan en Zuid-Korea.

Dat de vraag naar de iPhone 6s-modellen kleiner was dan verwacht, was inmiddels wel duidelijk. Dat daarom de productie zou worden teruggeschroefd, was ook niet echt een verrassing, maar de mate waarin dit nu gebeurt, is echter wel opmerkelijk. Het bericht, dat Apple overigens zelf niet heeft bevestigd, leidde onmiddellijk tot een koersdaling van 2,5 procent.

De terugloop op de vraag naar iPhones hangt samen met de hoge dollarkoers en met de beleving van klanten dat er weinig spectaculaire verbeteringen zijn in de nieuwe modellen. De afname van de vraag is wereldwijd.

De productie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar weer op het normale niveau doorgaan. Dan moeten de voorraden grotendeels zijn verdwenen.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content