Apple schroeft productie van iPad-schermen terug

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Producent Sharp heeft de productie van schermen voor de ‘grote’ iPad nagenoeg stopgezet, om zich volop te gaan richten op iPad Mini-displays. Dat meldt persbureau Reuters.

Producent Sharp heeft de productie van schermen voor de ‘grote’ iPad nagenoeg stopgezet, om zich volop te gaan richten op iPad Mini-displays. Dat beweert persbureau Reuters.

Dat Sharp minder schermen van 9,7 inch (het formaat van een grote iPad) zal produceren voor Apple, zou erop kunnen wijzen dat de belangstelling voor Apple’s tablet stilaan afneemt, hoewel Sharp niet de enige fabrikant is die in opdracht van Apple schermen maakt. Ook LG en Samsung doen dit, en over hun huidige productietempo wordt met geen woord gerept door Reuters.

Het zou ook kunnen dat de iPad Mini aan populariteit wint, en dat de productie daarvan opgedreven dient te worden. Toch rolde de kleine tablet van Apple in den beginne naar verluidt niet zo vlotjes over de toonbank.

Mogelijkheid nummer drie is dat Apple binnenkort alweer een nieuw iPad-model plant, en dat het terugschroeven van de schermproductie door Sharp deel uitmaakt van de voorbereidingen hierop.

iPhone 5 Recentelijk raakte ook al bekend dat Apple zijn orders voor onderdelen voor de iPhone 5 had teruggeschroefd, vanwege tegenvallende belangstelling voor de smartphone. Is de ster van Apple stilaan tanende?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content