Apple slaat Jezus-applicatie in de ban

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Stilaan vaste prik in deze rubriek: Apple heeft weer een applicatie voor de iPhone uit de AppStore moet verbannen. Ditmaal is Jezus de pineut.

Stilaan vaste prik in deze rubriek: Apple heeft weer een applicatie voor de iPhone uit de AppStore moet verbannen. Ditmaal is Jezus de pineut.

De iPhone-applicatie [‘Me So Holy’] zorgt ervoor dat gebruikers hun gezicht op het lichaam van onder meer Jezus, een devoot nonnetje of de paus kunnen plakken. Religie met een knipoog, maar niet echt iets aanstootgevend, aldus de makers. Smakeloos, zo vinden dezelfde lui die eerder wel de ‘Shaking Baby’-applicatie – waarmee je een huilende baby op je iPhone kon doodschudden – goedkeurden. Pas toen de pers verontwaardigd op de applicatie wees, verdween die uit de AppStore.

Het lijkt erop dat Apple niet echt een duidelijke lijn kan aanhouden over wat nu al dan niet een aanvaardbare iPhone-applicatie is. Vorig jaar gooide het de ‘I am rich’-toepassing uit de AppStore. De applicatie kostte maar liefst 1000 dollar en deed niet meer dan een rode robijn tonen op je iPhone. Ze was louter bedoeld om op te scheppen met je centen, iets wat 8 belachelijk rijke mensen nog voor de blokkering gedaan hadden trouwens.

Recenter was er ook ophef over de blokkering van de applicatie van rockband Nine Inch Nails. Die linkte door naar een podcast met een nummer van de band waarin enkele ‘vuile’ woorden gebruikt werden. Zanger Trent Reznor wees er – gekleurd met de nodige schuttingtaal – op dat het e-mailsysteem van Apple mails met vuile woorden doorlaat en dat de browser Safari gebruikt kan worden om naar onwelvoeglijke sites te surfen. Bottomline in Reznors eigen woorden: “Think your policies through and for f***’s sake get your app approval scenario together!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content