Apple snoeit in team dat werkt aan zelfrijdende auto’s

© GET

Apple heeft deze week tweehonderd medewerkers van zijn ontwikkelteam voor zelfrijdende auto’s gehaald. Dat bevestigt het bedrijf aan de Amerikaanse televisiezender CNBC .

Hoewel al jarenlang bekend is dat Apple onder de codenaam ‘Project Titan’ aan zelfrijdende auto’s werkt, bevestigde CEO Tim Cook dat pas voor het eerst in 2017. Daarbij werd duidelijk dat Apple niet werkt aan een eigen auto, maar aan de onderliggende technologie van autonome systemen – iets wat Cook “de moeder van alle artificiële intelligentieprojecten” noemde. Vorige zomer haalde Apple topingenieur Doug Field weg bij Tesla om het project te leiden.

Onder het nieuwe leiderschap van Field voert Apple nu een herstructurering door waarbij de tak rond zelfrijdende auto’s het met tweehonderd ontwikkelaars minder zal moeten doen. Een deel daarvan zal overgeplaatst worden naar andere projecten rond artificiële intelligentie, maar CNBC spreekt ook van ontslagen. Hoeveel mensen effectief hun baan zullen verliezen, is evenwel niet bekend.

Amerikaanse media spraken in eerdere berichtgeving van zo’n 5.000 werknemers die betrokken zouden zijn bij Project Titan. De herstructurering betekent dus allerminst dat Apple volledig zou afstappen van de zelfrijdende auto. ”We blijven overtuigd van de enorme kansen voor zelfrijdende systemen en dat Apple een unieke bijdrage op dat vlak kan leveren”, liet een woordvoerder weten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content