Apple start productie Mini iPad

Apple zou producenten gezegd hebben zich klaar te houden voor massale productie van de Mini iPad.

Apple-leveranciers zouden de boodschap gekregen hebben van Apple zich klaar te houden voor de massale productie van de Mini iPad, een tablet die kleiner is dan de huidige iPad. Dat meldt The Wall Street Journal.

Volgens de Amerikaanse krant kregen onder meer het Zuid-Koreaanse LG Display Co en het Taiwanese AU Optronics Co die boodschap.

Geruchten

De geruchten over een Mini iPad doen al langer de ronde. Datanews stelde al in oktober 2011 de vraag of Apple een Mini iPad overwoog.

Byte schrijft op haar website dat de iPad, met een 9.7 inch-scherm, slechts matige concurrentie ondervindt van de kleinere tablets waarvoor anderen – zoals Samsung, Google en Amazon – kiezen. De pas aangekondigde Google Nexus 7-tablet bijvoorbeeld, heeft een 7 inch-scherm. De Microsoft Surface is groter met 10.6 inch, aangezien die ook als notebook kan gebruikt worden. Microsoft liet weten dat de kostprijs dezelfde zal zijn als die van vergelijkbare tablets.

Harde prijspolitiek van Apple

De prijs blijft trouwens een duidelijk verschil tussen Apple-producten en de rest, stipt Byte aan. Zo kosten de kleinere tablets van Amazon en Google 199 dollar, zo’n 160 euro: zowat de helft van de goedkoopste iPad. Byte acht het echter onwaarschijnlijk dat Apple meegaat in die prijzenpolitiek.

De strategie van Apple is immers die van hoge prijzen en hoge winstmarges, schrijft Byte. Dat maakt dat ze een sterkere onderhandelingspositie hebben tegenover hun leveranciers. Speelt ook nog mee: een laaggeprijsde Mini iPad zou de verkoop van de full-size-versie schaden, aldus Byte. (SD)

Partner Content