Apple steekt MacBooks in nieuw kleedje

En wel letterlijk, want ook de instap-MacBooks krijgen een aluminium behuizing. Een nieuwe trackpad, betere grafische processor en stroomzuiniger beeldscherm zijn andere nieuwkomers.

En wel letterlijk, want ook de instap-MacBooks krijgen een aluminium behuizing. Een nieuwe trackpad, betere grafische processor en stroomzuiniger beeldscherm zijn andere nieuwkomers.

Op een event in Cupertino presenteerde Apple een volledig vernieuwd gamma van notebooks, dat vandaag start met een 13” instap-MacBook van 949 euro (met een ‘plastic’ behuizing en de specificaties van de voorgaande serie) en doorloopt tot een 17” MacBook Pro. Ook de MacBook Air werd onder handen genomen.

Aan de buitenzijde valt de aluminiumbehuizing uit één stuk op, evenals het nieuwe (glazen) ’trackpad’. Dit laatste is groter en laat meer en complexere ‘multi touch’ bewegingen toe, zoals knijpen, draaien, en dies meer. Dat laat tevens toe de muisknop te elimineren, door eender waar op de pad te klikken (inclusief de mogelijkheid een rechterknop in te stellen). Intern krijgen de systemen een stroomzuiniger scherm met led-achtergrondverlichting, evenals een Nvidia grafische processor/chipset.

Het professionele MacBook Pro gamma start met een 15” toestel, voorzien van een 2.4GHz Intel Core 2 Duo, een snellere frontend bus, 2GB DDR3 geheugen (tot 4GB) en een harde schijf van 250GB. Qua uitbreidingen biedt het systeem twee USB poorten, een Firewire 800 poort en een ExpressCard/34 sleuf. Voor het aansluiten van een extern scherm in nu wel een afzonderlijke adapter nodig.

De liefhebbers van de MacBook Air krijgen eveneens de Nvidia chipset, terwijl de harde schijfcapaciteit stijgt tot 120 GB en de flash-drive tot 128GB.

De nieuwe MacBooks krijgen eveneens de nieuwe aluminium behuizing en trackpad, evenals een Nvidia grafische processor/chipset. De processor start bij 2GHz (wat vreemd genoeg lichtjes minder is dan in de voorgaande modellen). Het geheugen is echter ook hier van het DDR 3-type.

Apple benadrukt tevens dat ook de ‘groene’ kenmerken van deze notebooks werden aangescherpt, zowel inzake verbruik (Energy Star 4.0 en de Amerikaanse EPEAT-Gold norm) als het gebruik van minder vervuilende grondstoffen (arseenvrij glas, scherm zonder kwik, conformiteit aan de RoHS milieurichtlijnen).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content