Apple stelt slimme luidspreker uit

HomePod © .

HomePod, de slimme speaker van Apple, komt later dan verwacht. Het toestel zal ten vroegste in 2018 beschikbaar zijn in de VS en Groot-Brittannië.

HomePod werd al in juni aangekondigt en combineert een losstaande internetgeconnecteerde luidspreker met de spraakbesturing van Siri voor 349 dollar. De bedoeling was om het toestel tegen december te lanceren in de VS, UK en Australië.

Intussen laat Apple in een verklaring aan verschillende Amerikaanse media weten dat het toestel ten vroegste begin 2018 beschikbaar zal zijn in deze landen. Voor de rest van Europa en specifiek voor België was er sowieso nog geen beschikbaarheidsdatum.

Met de speaker wil Apple volgens ceo Tim Cook “muziek thuis heruitvinden”. Opmerkelijk genoeg doet het bedrijf dat met een toestel dat quasi gelijkaardig is aan de speakers van Amazon en Google. Op muziekvlak is het vooral concurrentie voor Sonos, dat al jaren luidsprekers maakt die je via je smartphone aanstuurt. Ook dit bedrijf lanceerde recent een nieuwe versie van Sonos One met Amazon Alexa integratie. Die is overigens wel beschikbaar in België, maar zonder ondersteuning voor stembesturing.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content