Apple test kleinere iPad-schermen

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Op 7 maart zou de iPad 3 uitkomen.

Apple zou een tablet met kleiner scherm testen, aldus de Wall Street Journal. Op 7 maart zou wel de iPad 3 uitkomen. Naar verluidt zou Apple samenwerken met leveranciers van beeldschermen, waaronder het Taiwanese AU Optronics en het Zuidkoreaanse LG Display Co., om tablets met kleinere beeldscherme van de 9,7 duims iPad te testen.

Het zou gaan om toestellen met een scherm van ongeveer 8 duim (ca. 20 cm diagonaal). De schermresolutie zou dezelfde als deze van de iPad 2 bedragen.

Met een dergelijk systeem zou Apple dan de concurrentie met kleinere tablets van onder meer Amazon en Samsung aangaan. Hoewel Steve Jobs steeds het huidige schermformaat van de iPad als het minimum voor een goede apps-beleving aanprees, heeft Apple blijkbaar toch ook voortdurend met andere formaten geëxperimenteerd, zo blijkt. Dat zou niet vreemd zijn voor Apple, aangezien het in zijn iPod gamma toestellen met verschillende schermgrootten aanbiedt.

Apple onthield zich van commentaar op deze berichten, zoals steeds over producten die in de pijplijn zitten. Dat geldt ook voor de iPad 3, waarvan de introductie nu voor 7 maart wordt verwacht. Ook over de specificaties van dit systeem doen al heel wat berichten de ronde, zoals een ‘retina’-beeldscherm met een hogere resolutie (2048×1536) en (wellicht) een 4G-connectiviteit (LTE). Het geheel zou steunen op de A6 ‘quad core’ processor en over een betere camera beschikken. Ook zou het toestel een ietsje dikker zijn.

Ondertussen kan ook de rechtszakencarrousel van Apple vs de rest van de wereld een nieuwe impuls krijgen, nu zowel de Amerikaanse overheid als Europa de overname van Motorola Mobility door Google hebben goedgekeurd.

Die afdeling klaagt immers over inbreuken op patenten rond smartphones door Apple en Google verheelt niet dat de overname goeddeels werd geïnspireerd de uiterst ruime patentportfolio van deze Motorola afdeling.

Zowel de Amerikaanse overheid als Europa zouden evenwel Google al hebben gewaarschuwd mogelijk misbruik van ‘standards-essential patents’ (patenten nodig om toestellen conform heersende standaarden te ontwikkelen) te zullen controleren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content